• Nieuwsgierig?

  Nieuwsgierig?

  Wilt u meer info...

  Lees meer!

 • Geluk & Plezier

  Geluk & Plezier

  Over ons positieve schoolklimaat...

  Lees meer!

 • Kritisch, onderzoekend en toekomstgericht

  Kritisch, onderzoekend en toekomstgericht

  Alles over talentontwikkeling...

  Lees meer!

 • Wat als...

  Wat als...

  Ouders en school samenwerken??

  Lees meer!

OBS Glanerbrug Zuid werkt met het concept adaptief onderwijs.
Kinderen verschillen van elkaar: in hun talenten, interesses en hun manier van leren. Ons team houdt met deze verschillen rekening. Ons doel is te bereiken dat iedere leerling zich optimaal ontwikkelt en zijn talenten daarbij kan inzetten. Dat ziet er zo uit: De leerkracht geeft eerst een korte uitleg en de leerlingen gaan vervolgens zelf aan de slag. Bij de instructietafel in het lokaal krijgen ze uitleg-op-maat. Heb je daarna nog hulp nodig? Dan eerst zelf proberen en als dat niet lukt je eigen tafelgroepje om hulp vragen. Kom je er dan nog niet uit? Dan komt de leerkracht langs om de vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan bij deze aanpak niet iedereen tegelijk aan de beurt komen. Kinderen leren op deze manier om te gaan met uitgestelde aandacht. Zo kunnen ze zolang wat anders oppakken én van elkaar leren. In ieder geval halen alle kinderen de leerdoelen.

Alle kinderen kunnen het en dat geeft een goed gevoel! Bovendien vinden wij zelfstandig werken een belangrijke vaardigheid voor onze leerlingen. In het voortgezet onderwijs en het vervolgonderwijs wordt verwacht dat iedereen dat beheerst. Kinderen vinden het ook leuk om zelf hun activiteiten te plannen en zelfstandig te zijn. Daarom kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In de groepen 1 tot en met 4 werken we met planborden waarop de kinderen leren hun activiteiten zelf te plannen. In de hogere groepen stappen de kinderen over op een weektaak. Zo leren ze zowel zelfstandig als in een groep samen te werken. Daarnaast denken de leerlingen na over hun eigen prestaties, werkhouding en omgang met klasgenoten.

Met deze bagage kunnen de leerlingen in groep 8 vol vertrouwen de overstap naar het voortgezet onderwijs maken.

School voor kennis en talent